måndag 29 maj 2017

Apotekaren i Säffle

Han hette Julius. Fyrtioåtta år och bakfull. Han hade fått sparken som lärare efte att ha spöat upp en minderårig för många. Ibland är mindre bäst, I det fallet att slå mindre. Men Julius hade gått vidare i livet och  hade hittat en bakväg in i läkemedelsindustrin genom att sälja utgångna läkemedel till miffon som behövde något för sina dagliga kufiska behov. en av dem: uteliggaren Anatolji brukade stoppa Alvedon i sitt anus för att lindra sina hemorrojder. För honom fungerade det utmärkt sa han. men så var han även lobotomerad sedan födseln.

Konsekvenser fick det även för "Tjosan" Karlsson. Säffles mest notoriska  prostituerade som led av prokrastinering. Något som man inte vanligtvis förknippar med det yrkesvalet. Anledningen till att hon kallades "Tjosan" var inte av asiatiska skäl utan för att hon en gång svalde en kondom , sög i sig den som andra sörplar ostron. Det såg ut som hon sörplade snor när hon svalde gummisnodden med sats och allt. Tjo san sa det och så var det mad det. Av Julius köpte hon kräkmedel som inte fungerade. Hon blev istället gravid som resultat av att ha använt det för att få upp kondomen. Tjosan, minsann!

Allt detta lyckades Julius med att kränga under några månader innan lokala myndigheter började undersöka lustiga läkemedelsrelaterade dödsfall. Här är ett axplock av förstasidesrubriker som Säffle Allehanda publicerade när de inte hade någon lokal gås som gäckade polisen:

Jakob Rutzelius, sjuttioåtta år som köpte  utgånget nitroglycerin för sitt hjärta small i luften och tog hela äldreboendet med sig.

Gösta Pangson, sextionio år köpte  Viagra som gått ut och dog av introvert stånd.

Linda Kooork, fyrtiofyra år gammal kärring som var handläggare på Försäkringskassan införskaffade ögondroppar. Det borde hon inte ha gjort. För helt plötsligt förändrades hennes syn så  pass så hon kunde se in i framtiden där mänskligheten förslavats av ilskna sengångare och  skoningslösa getingar. Hon dog på fläcken av insikten. Det här var något hon tog med i graven, men om obducenten undersökt hennes hornhinnor hade bilden av en getingskorpral med Hitlermustasch etsat sig fast.

Nåväl. Julius lyckades gömma sig undan och gäcka polisen eftersom de var upptagna med att leta efter en bortsprungen hormonstinn get.

Men till slut fick Julius nog och funderade på sin påverkan bland Säffles befolkning och drog slutsatsen att han kanske borde sluta med de här oseriösa dumheterna och undersöka nya karriärmöjligheter. Han flyttade från Säffle och det är oklart vad han sysslar med för dumhete idag



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar